KDR Rundvlees

Hollandse kwaliteit !

Rundvlees is één van onze specialiteiten. Ons rundvlees komt van ‘dikbil’ runderen die opgroeien bij een mesterij in IJsselstein.

In IJsselstein groeit ons rundvlees op in sappige, groene heide. Het voer wat deze runderen krijgen is speciaal samengesteld uit granen, gras, mais en verse klavertjes 

Daarnaast worden de runderen op een natuurvriendelijke manier behandeld en krijgen de runderen geen antibiotica. Deze vrije levenswijze van de runderen proeft u terug in een excellent stukje rundvlees.

Doordat wij het hele proces vanaf het kalfje tot aan het heerlijke stukje malse vlees op uw bord in eigen beheer hebben, kunnen wij u topkwaliteit garanderen.

KDR: het kenmerk

Keten Duurzaam Rundvlees is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse vleesveehouder, de slachterij, de grossier, en onze  Traiteur-slagerij.

De schakels in de keten garanderen dat het vlees minimaal geproduceerd, geslacht en verwerkt is volgens de geldende wet- en regelgeving.

Daarnaast wordt op gebied van dierenwelzijn meer van de vleesveehouders verwacht dan bij de meeste bestaande keurmerken voor rundvlees. Zo zijn castratie en brandmerken absoluut verboden, wordt weidegang in de zoogperiode als vanzelfsprekend geacht en is vee dat wordt gehouden op uitsluitend betonnen roosters uitgesloten. Alle ketenpartijen staan hiervoor in en hebben dit geborgd middels onafhankelijke controlemechanismen. Daarnaast zetten de deelnemers zich in voor verdere verduurzaming van de keten.

Keten Duurzaam Rundvlees is gebaseerd op 4 transparante uitgangspunten:
•    Dierenwelzijn
•    Duurzaamheid
•    Hoge kwaliteit
•    Gehouden in Nederland

Kortom ons rundvlees is van absolute topkwaliteit!


 

Joomla templates by a4joomla